Interieur Advies | Slaapkamergeheimen

Jouw bed vertelt wie jij bent!
We slapen ongeveer een derde van ons hele leven. Waarom zouden we dit dan niet zo aangenaam mogelijk maken? Bovendien, voor een goed humeur, meer energie, alertheid en creativiteit is een goede nachtrust essentieel. Hóe we slapen is daarom belangrijk: een drukverlagend matras, een dekbed dat ventileert en de sfeer in de slaapkamer dragen allemaal bij aan een betere nachtrust. Eco en ergonomie zijn tegenwoordig óók bij de ontwikkeling van slaapkamerartikelen de kernwoorden, zonder daarbij afbreuk te doen aan comfort en sfeer. Deze punten zijn zeer persoonsgebonden: de slaapkamer vertelt dan ook veel over de persoon die er slaapt.

Hoofd, schouders, knie en teen
Net als vorig jaar zien we dat ergonomie nog steeds én steeds meer een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling van bedden. Ingebouwde massagesystemen zijn misschien niet voor iedereen weggelegd maar ook voor het ‘gewone’ matras geldt dat deze niet achterblijft. Ergonomische ontwikkelingen dringen door tot alle slaapkamer-regionen en eigenlijk bestaat er niet meer zoiets als een ‘slecht’ matras. Belangrijk is vooral dat je de producten kiest die bij je passen: bij jouw slaapbehoeften, slaaphouding, lichaam, gewicht en wensen. Een koudschuim matras bijvoorbeeld, is door de open celstructuur goed vochtabsorberend en biedt goede ondersteuning. Bij polyether matrassen ontstaat er sneller een kuil, door de gesloten celstructuur. Latex matrassen zijn schimmelwerend en erg veerkrachtig en ook pocketvering matrassen zijn extra veerkrachtig door de interne veren. Traagschuim matrassen vormen zich goed naar het lichaam, waardoor het overal optimale ondersteuning biedt en drukverlagend werkt. Dit geldt ook voor het gelmatras, dat zich geheel naar het lichaam vormt. Relatief nieuw is het luchtgeveerde matras. Dit matras beschikt over een luchtkern die met één druk op de knop harder of zachter ingesteld kan worden, waardoor de ondersteuning en lighouding veranderen. Hiermee is de slaaphouding én nachtrust volledig naar eigen wens in te stellen. Topmatrassen zijn inmiddels een bekend verschijnsel en komen de hygiëne en het comfort ten goede. Een nieuw verschijnsel zijn de ‘gespleten’ topmatrassen. Deze zijn aan de bovenkant als het ware ingeknipt tot heuphoogte, waardoor de rugdelen van tweepersoonsbedden individueel verstelbaar zijn. Een fijne oplossing als de één wil slapen en de ander nog wil lezen. Met de aankoop van een matras is de keuze voor de juiste bedbodem – lattenbodem, spiraal of boxspring al of niet met verstelbaar hoofd- of voeteneinde – minstens zo belangrijk. Bovendien ‘werken’ sommige matrassen beter op bepaalde bedbodems. Goede voorlichting is op dit punt dus van belang.

De bedden van Kuperus – hofleverancier in bedden – zijn milieuvriendelijk en op maat gemaakt. Dat betekent dat elke stof en leersoort gekozen kan worden. Alle onderdelen van het bed zijn daarnaast beweegbaar middels afstandsbediening. De basis van het bed is een houten frame met daarop een laag bonell veren, matrassen met de kern van paardenhaar of natuurlatex, afgewerkt met zuiver gekaard katoen, een extra wollen tussenlaag en topmatras.

Bron : Perscentrum Wonen

Terug naar het overzicht

Ga naar deze website Ga naar deze website Ga naar deze website